torstaina, joulukuuta 07, 2006

kekkerit

Linnanjuhlissa on tautisen kuuma. Kättelyn jälkeen vieraat ohjattiin yläkertaan, jossa sitten olimme siihen asti, että kaikille oli annettu kättä. Tunnelma luonnllisesti tiivistyi melkoisesti jopa vetisen hikiseksi, varsinkin niiden osalta, joiden kutsut oli ajoitettu heti alkuun.

Pienet karjalanpiirakat lämmittivät mieltä ruokapöydässä ja joku hapankorppupohjainen homejuustojuttu, jossa oli selleriä tai ehkä wasabiakin oli tosi hyvä snaksi. Booli oli vähän "huttusen" makuista, mutta ihan hyvää ja sopivan vahvaa. Tanssit tuli myös pyöriteltyä ja jutusteltua yhden, jos toisen kanssa. Kivaa oli ja juhlat olivat todella arvovaltaiset.

Laura oli kommentoinut muutama päivä siteen kirjoitustani Paavon perinteestä. Minusta tuntui, niissä Paavon juhlissa, että siitä muodostuu SDP:n ek-ryhmälle uusi perinne. RKP ja Keskustahan tänäkin vuonna järjestivät pre-pressanbileet ja heillä se on ollut tapana jo pitempään. Meidän porukkahan on järkännyt taas jatkoja teatteriin ek-ryhmälle, mutta tällä kertaa niin ei ollut.

Teinpäs muuten itsenäisyyspäivänä tuntematonta katellessa aivan loistavaa lihavelliä. Keittein potkan jämiä nelisen tuntia ja sitten otin lihat talteen ja lisäsin siihen hiukkasen ohrasuurimoita ja puolikkaan vaalean leivän murusina ja annoin vielä hautua puolisen tuntia. Tosi hyvää haudutettua ja maukasta sekä ruokaisaa lihavelliä.

Ehkäpä tämä nyt riittää, tämä juhlista kirjoittelu nyt vähäksi aikaa. Joulusta ehkä seuraavaksi juhlana pitää jotain mainita.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Jep, tuleva eduskuntaryhmä voi toki ryhtyä pitämään yllä perinnettä 5.12. -kemuista. Eikä ole ollenkaan pöllömpää, jos ne lanseerataan "Paavon kekkereinä" tulevinakin vuosina :)

Omakin muistikuvani Linnan juhlista on se, että pöperöt ovat maukkaita ja tunnelma on hikinen (tosin myös varsin välitön ja hilpeä).

Hanna Kuntsi kirjoitti...

Taidat Aslakin kanssa käyttää samaa keittokirjaa:) Lihavellisi vaan tunnetaan meillä porovellinä, poronluut pataan jne. Lisäksi tosin Assu pistää perunaakin, mutta yhdyn mielipiteeseen hyvästä mausta.