sunnuntaina, heinäkuuta 22, 2007

Kesäpäivän antimia

Olinpas tässä päivänä eräänä koko päivän luonon helmassa. Aamukasilta lakkaan ja reilun tunnin ahertamisen jälkeen puolisankkoa lakkoja saaliina. Enempää ei siltä suolta herunut ja keräiltävissä nuo lakat muutenkin olivat, ei mattona kuten hyvällä paikalla on.

Sen jälkeen pari pistäytymistä metsän siimekseen ja saaliina tattikeiton ainekset sekä reilu saalis kanttarelleja. Siitäpä sitten kuudeksi tunniksi vesille ja mato-ongelle.

Onkiminen on kivaa puuhaa. Kun sattuu paikalle, niin joka heitolla on kala, jos se vain on syönnillään. Iltapuolella se sitten oli syönnillään ja nelisenkymmentä ahventa saaliina. Kokoluokka oli kaksi kolme per paistinpannu. Kiva saalis sekin.

Kesäpäivän antimista sai melkoisen monipuolisen aterian. Uuniperunan voi vaihtaa voissahaudutettuihin kokonaisiin suomustettuihin nuotioahveniin, joille sitten voi tehdä, joko tatti- tai kanttarellikastikkeen, melkein uudet perunat se vaatii sitten. Sellainen ateria oli tarjolla jo onki-iltana myöhään iltasella. Kannattaa käyttää aikaa ja mietoa tulta, ettei voi pala, muurinpohjapannu on tässä hommassa aivan ehdoton ja päät kannattaa jättää kalaan kiinni, se on estetiikkaa ehkä sitten enemmän, mutta myös pään lihat ja luut ovat ihan kiva imaista ruuan päätteeksi. Tämäö ruoka tarjoillaan heti valmistamisen jälkeen. Toi muu ateria on tehty sitten toisella kertaa.
Menu:
Kesäpäivän antimia

Kuohuviiniä ja jäisiä lakkoja
Hunaijainen currykanttarelli -voileipätapas
Kermainen kanttarellikeitto
Koskenlaskijakanttarellitäytteellä kuorrutettu kesäkurpitsa
Uuniperuna kevytkermaisella kanttarellimuhennoksella
Lakat ja kermavaahto
Lakkalikööri lakoilla ja vahva kahvi

Juomat: (halpis versio, ihan ok)

alkujuoma:
Codorniu classico seco 37,5 (n. 4 e)

Ruokajuoma:
Pearly bay cape white 0,75 (n. 5 e)

Jälkiruoka:
Lakkalikööri Chymos 0,35 (n. 7-8 e)

Ei kommentteja: