tiistaina, syyskuuta 23, 2008

Aurinko paistaa, päivä on musta.

Kauhavalla tapahtunut järkyttävä ampumistapaus koskettaa koko Suomea. Tapaus koskettaa monin tavoin meidän turvallisuuden tunnettamme. Toivottavasti perheissä illalla puhutaan asiasta.

Pääministeri sanoi äsken valtioneuvoston tiedotustilaisuudessa, että väkivaltaviihteeseen pitää jotenkin puuttua. Olen tästä täsmälleen samaa mieltä. Olen jo pitkään ihmetellyt esimerkiksi viikonloppuaamuisin televisiosta tulvivia lasten väkivaltapiirettyjä. Leluteollisuuden tuottamat "mainos" piirrettyt ovat täynnä hakkaamista, huutamista ja aseita. Ongelmat niissä lähestulkoon aina ratkaistaan väkivallalla. Sitten mainoksia väliin, joissa näitä tv-hahmoleluja markkinoidaan. Itse asiassa vanhemmat ovat varsin pakotettuja hankkimaan näitä, kun "silläkin on sellainen".

Leluteollisuus on miljardibisnestä ja ihmisiä ehdollistetaan haluamaan tiettyjä leluja. TV- on keskeisin väline tässä. Mieleen tulee voisiko ihmistä suojella markkinavoimilta, jos kerran pankkejakin voi.

Korpilampiseminaaria on käytetty esimerkkinä Suomen talous- ja tulopolitiikassa. Minusta nyt voisi olla aika kutsua eri alan asiantuntijoiden Korpilampiseminaari, jossa pohdittaisiin hetkisen ihmisten ja etenkin nuorten pahoinvointia. Tehtäisiin johtopäätöksiä ja päätöksiä mitä tehdään ja mihin mennään.

Asiaa kannattaa mutustella, tänään ei ole päätösten päivä.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Tuo lastenohjelmien väkivaltaisuus on minunkin mieltäni askarruttanut. Olet oikealla asialla.

T. tukija