sunnuntaina, lokakuuta 22, 2006

3 Kruunua

Studio 51 ja toinen loistokas ja typerä baari Kampissa on nyt sitten tarkastettu. (nimi ei syöpynyt mieliin), niin Lux:han se oli.

Nämä elintapa-akvaariot eivät saaneet valtimoita tykyttämään. Kiinalaisten taistelukalojen tyylillä liikkuvat ja pukeutuvat ihmiset katsoivat siellä toisiaan nenän vartta pitkin. Jotkut taas tuntuivat säästäneen kuukauden käydäkseen siellä. Onpahan mistä viikolla koulussa ja töissä puhua. Voin kuvitella hyvin ne tämän päiväiset puhelinsoitot; "Voi, en jaksa nyt lähteä salille, kun olin eilen luxissa." Yliarvostettua puuhaa, sanon minä. Ja niistä ei lehdissä kirjoitettaisi ellei vipit olisi jaettu oikein. Olut 36 markkaa jne.

Perjantai-ilta alkoi muuten hauskasti. Vähän vaille viisi olin lähdössä töistä. Olen viikon tuuraillut kolleegaani viestintäpäällikköä Halosta ja viimeiset haastattelut Kapiteelin myynnistä oli saatu hoidettua . Puhelin soi ja pomo, ministeri Heinäluoma kysyi, jos lähdettäis pienelle iltapalle rennommin töistä jutustelemaan. Koleega Hannu oli paikalla kanssa ja lähti myös messiin.

3 KRUUNUA

3 kruunua, Kruunhaassa on kiva paikka. Sieltä saa läskisoossia, joka ei nyt ole kauhean maireasti tehty, mutta soossia kuitenkin. Listalta löytyy myös normaalin miehen lempilapset oopperaleivät, lihapullat ja pihivit. Perusruokaa ja sitten on hienompiakin juttuja. Kuulema on ollut myös Loka-laitisen kantapaikka. Eli kokolihaasyövät heteromiehet, sinne siis.

Ilta oli hauska, monta tarinaa kuten Sörkan laki, normaalit ruokajuomat ja lakon johtaminen ao. baarista tarinoitiin reilun tunnin iltapalalla. Hauskaa oli, vaikka naurun liukastusta ei juuri nautittukkaan. Eerolle pitää nostaa hattua avustajiensa moisesta huomioimisesta.

Ps. Sörkan laki tarkoittaa, sitä kun istutaan iltaa ja sitten loppuillasta tulee laskunmaksun aika, jolloin todetaan Sörkan laki ja lasku tasataan kaikkien kesken tasan. Yleensä joukossa on joku, joka on ottanut huomattavasti paljon vähemmän, jolloin hän joutuu kärsimään muiden iloittelua.

1 kommentti:

Kati Oksman kirjoitti...

Semmoista peliä.. Minä olin Helsinkiin muuttaessani keväällä aivan innoissani kaupungin yökerhovalikoimasta ja monessako niistä lopulta kävin - yhdessä!
Todella pinnallista ja kallista meininkiä. Kyllä Kuopion yöelämä pesee sen puolen mennen tullen.