perjantaina, lokakuuta 27, 2006

Suomen euroviisujuontajat?

Heh. Paukaisinpa Iltalehteen mielipidekirjoituksen. Ihan euroviisujuontajista. Oli ihanaa kirjoittaa aivan hömppää perusteellisen retorisen kirjoittamisen sijaan. Tosin tuli hieman kiireellä laitettua ja kielenhuolto jäi huonoksi. Iltalehti oli tämän kylläkin korjaillut, eikä tarvinnut punastella julkaisun jälkeen. Ja kuvien kanssa oli kirjoitus siellä perjantaina. Heh.

Tuo ajatus tuli jo useita kuukausia sitten mieleen. Olin katsomassa Irina Björklundin sahansoittokeikkaa Juttutuvassa. Se oli aivan loistava. Hän lauloi siellä venäjäksi, suomeksi, ranskaksi ja muistaakseni vielä englanniksikin. Siitä sitten syntyi tämä ajatelma.

Keikan jälkeen Bjöklund istu siinä pääpuolen isossa pöydässä tuttujensa kanssa. Varsin välitön ja tolkun oloinen ihminen. Mie istuin viereisessä pöydässä muutaman elokuva-alan ammattilaisen kanssa. Tulipa siinä sitten puhuttua tuosta ideasta euroviisujuontajiksi. Niipäs sitten eräs tuttuni, joka etsii mainoksiin ja elokuviin roolihenkilöitä käväisi kysäisemässä hänelle tutulta näyttelijättarelta, joskos häntä tämä kiinnostaisi. Björklund tuntui olevan varsin otettu ja kiinnostunut asiasta. Niinpäs nyt sitten vähän ajan kuluttua ajattelin, että pannaanpas tämä asia nyt lehteen ja katotaan ottaa asia tätä kautta tuulta.

Tosin voin olla jo nyt varma, että tuo kirjoitus poikii jatkojuttuja...


Alla Iltalehdessä julkaistu kirjoitus.

"Suomen euroviisujuontajat?

Suomella on kunnia Lordin ansiosta toimia ensi kerralla historiallisestieuroviisuisäntänä. Tapahtumapaikka on saatu päätettyä ja järjestelyt ovattäydessä pohdinnassa.

Järjestävän maan kannalta kasvot isäntämaalle antavat satojentiedotusvälineiden maasta välittämät raportit ja kuvaspektaakkelit. Välittömät kasvot finaaliin tuovat juontajat ja heidän lavakommentitsuorassa voittajan ratkaisevassa lähetyksessä. Siksi on suuri merkitys,ketkä edustavat tällöin Suomea sekä selostavat Suomen finaalia Euroopanlaajuisessa suorassa lähetyksessä.

Viime aikojen Suomen suosituimmat valkokankaan ja tv-kuvaruudunvalloittajat ovat olleet pariskunta Irina Björklund ja Peter Franzen.Molemmilla on kansainvälistä kokemusta ja näyttelijäntyön jälki onsaavuttanut suomalaisten sydämen. Pari on varsin kansainvälinen jatietääkseni kielitaito on heillä varsin hyvä ja monipuolinen.

Minusta Björklund/Franzen -pari olisi oiva käyntikortti Suomestajuontamaan Suomen euroviisufinaalia. Ramppikuumeestakaan tuskin meidänsuomalaisten tarvitsee olla kovin huolissaan heidän lavalla ollessaan.

Ylen kannattaisi nyt pikaisesti kiinnittää pariskunta viisufinaaliin,etteivät vain heidän normaalit elokuvatyöt estä tätä mahdollisuutta."

Ei kommentteja: