torstaina, marraskuuta 02, 2006

Viinin maistia

Se olisi tämäkin viikko jo voiton puolella. Viime viikonvaihteessa pistäydyin minäkin 60 000 muun ihmisen ohella ruoka- ja kirjamessuilla. Oikeastaan olin vain sillä ruokapuolella ja siinäkin sai kulumaan koko päivän. Osallistuinpas myös viinimaistelukurssille. Valkoviini oli siinä kohteena. Vaikka tuota viiniä nyt on ilman kurssejakin maisteltu, niin kyllä sitä jotain erikoisvinkkejä sieltä sai.

Viiniä voi koettaa maistaa esim. pitämällä nenästä kiinni. Makueron huomaa hyvin, sillä viini ei maistu miltäkään, koska tuoksut eivät tule näin mukaan. Viiniä maistellessa pitäisi ottaa hieman ilmaa mukaan ja sitä pitäisi pursutella suussa ja tietenkin kunnon maistaja sylkäisee viinin suusta vielä pois.

Toinen luento jolla olin, oli oluen panemisen historia. Mielenkiintoinen. Oluen väri kuulema johtuu siitä, miten tummaksi jyvät on paahdettu ennen mäskäämistä.

Ostin muuten messuilta pitkään etsimäni ammattilaisten fileerausveitsen. Hyvä ja terävä sekä käteen erittäin sopiva. Ruuan laittaminen on taidetta ja siksi pensselit pitää olla viimeistä huutoa. Testasin sitä jo illalla sisäfileen leikkaamiseen. Siinäkin toimi. Kalalle aivan ehdoton. Tulipa muuten hyvät pihvitkin suppilovahverokastikkeella.

Finnairin alennuslippupolitiikka on tyhmää. Otin viikonlopuksi ees sun taas lipun hki-jns. Koska vanhempani olivat pitkästä pitkästä aikaa käymässä Hki:ssä sain sitten kyydin autolla kotikonnuille. Siten minulta jäi käyttämättä meno joensuuhun. Maanataina valtuuston kokouksen jälkeen kentällä mielyttävä virkailija sitten totesi, että minulla ei ole lentovarausta, vaikka se oli siinä kourassa. Syy varauksen peruuntumiseen oli se, että en ollut ollut hki-jns lennolla, jolloin he peruvat automaattisesti paluulennon. En tiedä miten pienessä präntissä tämä on kerrottu, mutta en todellakaan tätä tiennyt. Tarjouksen ehdoissa ja mainoksessa tämä varmaan pitäisi kertoa. Ja mitenkäs sitten nämä Forsce Majour -tilanteet?

Ei kommentteja: