tiistaina, helmikuuta 20, 2007

Ravintola kappeli

Kappelin menu on hyvin perinteinen kotiruokapitoinen ja täynnä suomalaista historiaa. Se ei ole kauhean houkutteleva, koska karjalaispojalle siinä ei nyt ole kauheita yllätyksiä. Sen sijaan Kappelissa sattui olemaan bliniviikot, joten ajattelin katsoa sen kortin.

Kappelin blini on leikatessa ja haarukalla nostaessa rasvaa tihkuva ja tippuva. Tattaria on taikinassa liian paljon minun makuuni. Täytteistä raakakypsennetyt osat ovat raakoja, kuten pitääkin, mutta maku jää enemmän tuonpuoleiseksi. Mäti, smetana ja sienisalaatti toimivat, mutta muut ovat enemmän ruokalistan kirjainkoristeita. Toista bliniä ei tarvita, vaikka tarjoilija sitä suosittelee. Hyvä lounaspala päiväkävelyn kunniaksi.


Ravintola Barbanera (Bryssel)

Ravintola oli hyvin sisustettu ja tunnelmallinen pieni ravintola. http://www.resto.com/barbanera/

Palvelijaporukkaa siellä oli laskujeni mukaan yhdeksän. Asiakkaita saman verran. Päällepäsmärinä toimiva simputti nuorempia alaisiaan aina takin poisottoa myöten. Ei tuntunut mukavalta katsoa sitä vierestä. Koulutus on kai tuollaista Italiassa.

Kuitenkin sain kivan pöydän ja pääsin ruokalistojen pariin. Ne olivat kaikki ranskaksi, joten vartin arvailun jälkeen pyysin kääntämään valitut kohdat vielä englanniksi. Tilasin kokeeksi erikoisempaa tryffelipastaa. En ole siihen Suomessa törmännyt. Juomaksi otin talon viiniä, koska sitä kehuttiin vuolaasti. Ihan ok ja hinta laatu oli kohdallaan. Valkkaria, joka oli kuivaa ja hyvin aromikasta.

Ruoka oli hyvää. Täytettyjä tortelliineja lampaasta, kermakastiketta ja raastettua tryffeliä, joka on aivan yliarvostettuja minusta. Kuitenkin pääsin mielenipäähän ja ruoka juomineen jäi maksamaan alle kolmekymppiä. Kallista, mutta tilanteeseen nähden vähän. Kiva paikka, mutta simputus ja pelkät ranskalaiset menut ottivat päähän.

Ei kommentteja: