keskiviikkona, kesäkuuta 27, 2007

Maittavaa keittoa

Juhannus siis meni saunoessa, laulaessa ja muuten vain maailmaa parantaessa kesämökillä keskellä Helsinkiä. Sunnuntai-iltana vielä veneilyä erään tutun loistavalla ja melkoisen isolla veneellä kruunasi tämän. Lauantaina tuli tehtyä melkoisen maukasta keittoa muun viiden ruuan joukossa.

Kermainen aurajuustosaksanhirvikeitto vie kielen mennessään. Suosittelen. Sipulia ja siihen joukkoon lihat sekä pekonia, pientä freesailua, sitten kermat, voita ja lopuksi aurajuustoa. Pippurit ja muut mausteet sitten joukkoon mm. persilija tai tilli sopii ihan mukavasti. kylmän helmeilevää valkoviiniä.
Etsinpäs tässä keväällä DDR:ssä tehtyjä ruokia netistä ja vähän muualtakin. Tiedossa oli, että vuoroni olisi järjestää Venäjä-bileet ja kun asun varsin DDR:ltä näyttävällä asuinalueella Merihaasssa, niin ajattelin taivutaa teemaa satelliittivaltio -teemaan.

Aika tiukassa oli DDR:n ruokasivustot. Kun sitten vielä en osaa Saksaa, niin enäs osannut oikeaan paikkaan. Itä-Saksalaisten ravintoloiden menutkin olivat vähän sieltä tännepäin. Soitin myös eräälle tutulle, joka työskentelee Euroopan keskuspankissa Saksassa tietäisikö hän mitä siellä on syöty. Jonkin vihjeen sain myös häneltä.

Nyt kesän kynnyksellä tuo kaveri saksasta soitti ja sanoi, että hän löysi DDR:n ruokaperinteestä kertovan keittokirjan, jonka hän lähetti minulle. Nyt siis löytyy tämäkin osa-alue keittiöstä. Pitänee tehdä pitkä ateria, kunhan tuttu tulee käymään Suomessa. Innokkaat voivat käydä ostamassa omankin kirjasen. Sieltä löytyy myös muitakin opuksia samasta asiasta.
Alla on osoite.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Jäsen
Varajäsen
Alsio Ari
Hirvonen Markus
Eronen Tuomo
Saari Erkki
Immonen Ulla
Rämänen Pirjo
Kankkunen Jukka
Ronkainen Eila
Kämäräinen Matti
Mustonen Asko
Lehikoinen Heidi
Pesonen Matti
Minkkinen Jaana
Remes Salla
Muikku Ossi
Mononen Esko
Niemi Anu
Puhakka Paula
Sihvonen Aulikki
Karsi-Ruokolainen Paula
Väyrynen Sinikka
Väistö Vuokko