perjantaina, kesäkuuta 01, 2007

Villetta

Jos haluaa aistia palasen italialaisen atmospiiristä, niin menkääpäs syömään ravintola Vilettaan, joka sijaitsee Töölössä. Kannatta pöytä varata etukäteen, muuten ei sinne oiken pääse.

Ravintola näyttä ulkoapäin pitsaräkälältä ja sisältä se sisustuksen puolesta ehkä sitä onkin, mutta...

ruoka on loistavaa, annokset ovat aivan älyttömiä. Pasta on valmistettu aivan oikein, hyviä yrttejä, hyvää valkosipulileipää, pitsat ovat isoja, päällä tuoreita yrttejä, italialainen jäätelö on aivan loistavaa jälkkärinä jne.

Palvelu on mukavaa, huumorintajuista. Italian sanat ovat sopivasti suomalaisten kanssa lomittain. Eilen oli tiskin takana oli parhaillaan yhdeksän miestä puuhailemassa ruokaa, tarjoilemassa tai muuten vain tiskaamassa tms.

Ravintolassa ei ole montaa kymmentä asiakaspaikkaa ja se ei oikein kynttiläillalliselle sovellu, mutta pikku porukalla (esim. tyttöporukalla) siellä on viihtyisää. Viinit ja väkevät ovat kans hyvää tasoa ja italaistakin löytyy esim. Grappaa.

Fiilis on samantyypiinen "manoliittomeiniki" mihin törmäsin yhdessä pitseeriassa Napolissa. Käykää ihmeessä testaamassa, mie ainakin käyn siellä vielä uudestaan.

http://www.villetta.fi/

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tiedät hyvin että tuohon nollaluokkaan oli saatava muutos, jotta vältytään siltä tilanteelta että kotona olevat vanhemmat vievät lapsensa päivähoitoon. Nythän esityksessä huomioidaan opiskelijat yms., joilla nollaluokka säilyy.

Ja mielestäni tämä hallituksen kausi on lähtenyt tosi hyvällä pössiksellä etenemään. Heti kärkeen opiskelijoille 15% opintorahaa ja tulorajoihin jopa 30% korotus, aivan mahtavaa. Tähän eivät demarit kyenneet.

Esa Suominen kirjoitti...

Olipa asiantuntematon kommentti. Subjektiivista päivähoito-oikeutta tulee tarkastella myös lapsen oikeutena. Miksi lasta pitää rangaista siitä, että hänen vanhempansa ovat esim. työttömiä?

Ja mitä opiskelijoihin tulee niin tiedät hyvin, että opra nousee vasta yli vuoden päästä.

Anonyymi kirjoitti...

Subjektiivista päivähoito-oikeutta tulee tarkastella myös lapsen oikeutena. Miksi lasta pitää rangaista siitä, että hänen vanhempansa ovat esim. työttömiä?

Mitä tällä oikein tarkoitetaan? Että lapsen olisi automaattisesti paras olla päivähoidossa? Outoa ajattelua...