maanantaina, lokakuuta 13, 2008

Kunnallista kalastusta?

Sain viikonloppuna palautetta kuntavaaliteemoistani. Joku ihmetteli, että miten kalastus liittyy kuntavaaleihin?

Niin. Helsinki on iso vesialueiden omistaja ja sen johdosta sillä on myös vastuu kalavesien ja kalakantojen hoidosta ja kalastuslupien myymisestä. Koska olen koko ikäni harrastanut kalastusta, niin tuntuipa varsin luontevalta ottaa kantaa myös niihin asioihin, jotka liittyvät kalavesien hoitoon tai esimerkiksi siihen, miten ja mistä kalastuslupia voisi ostaa.

Helsingissä liikuntalautakunta antaa määräyksiä kalastusasioista ja liikuntavirasto antaa lisäksi vielä sitten tarkempia määräyksiä ja ohjeita kalastuslain puitteissa.

Noihin asioihin liittyen ainkin minulla on halua kehittää Helsinkiä ja sen kalavesiä vielä parempaan suuntaan. Kyllä kai sitä nyt yksi kalastusasioiden ja veneilymahdollisuuksien kehittämisestä innostunut valtuutettukin Helsingin valtuustossa menisi.

Helsinkiin esimerkiksi sopisi hyvin se, että kalastusluvan voisi jatkossa ostaa myös kännykällä samaan tapaan kuin metrolipun voi nyt hankkia. Tässä asiassa Helsingin kaupunki voisi olla päänavaaja ja kokemusten pohjalta voisi sitten kehitellä myös valtakunnallisen mallin. Siitä saisi myös aimo kaupalla positiivista julkisuutta ja tältä osin palveluihin tulisi ihmisille lisää vaihtoehtoja.

Niin, eli tämän takia niitä kalastuasioita nostin vaaliteemoissa esille. Yhtenä muiden tärkeiden asioiden joukossa.

Asiasta kiinnostuneet voivat katsoa lisää Helsingin kaupungin kalastusasioista klikkaamalla tästä:

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Taidapas äänestää, kun tulee tuota uistinta itsekkin vedeltyä Helsingin vesillä.

Tsemppiä!

nimim. Tiukkoja siimoja